Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bacpol
|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 6:37 pm Temat postu: poważny problem powikłania |
|
|
opisze przebieg tej choroby zaczęło jakieś 3 dni wcześniej keidy wstałem rano do pracy byłem strasznie zmęcznony i obolały raczej typowe dla przeziębienia poszedłem do pracy tam masakra choroba chyba mnie dopadła zmęczenie bóle mięsni senność uczucie zimna i do tego jeszcze kompletny brak apetytu lecz jeszcze do tego wystąpił problem z penisem a mianowicie pieczenie przy sikaniu nieprzyjemny zapach moczu oraz wydzielina która non stop dawała o sobie znać poszedłem do lekarza rodzinnego powiedziałem o tym problemie przpisał mi antybiotyk ranigast oraz rutinoscorbin.dzisiejszego dnia objway przeziębienia przeszły lecz pozostał brak apetytu uczucie kucie w prawym boku jakby tzw ,,kolka,,przez cały dzień oraz problem z układem moczowym proszę bardzo o pomoac nie wiem co mam zrobic czy te leki wystarczą to to samo przejdzie czy musze jeszcze coś zastoować czy konsultować sie z ginekologiem???bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
Uriel
|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 7:19 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Informacje, które Pan przedstawia, są trochę chaotyczne. Rozumiem, że poinformował Pan swojego lekarza o pieczenie pojawiającym się w czasie oddawania moczu i że rozpatrzona była możliwość jednej z chorób przenoszonej drogą płciową. Od tego i od rodzaju antybiotyku, który Pan przyjmuje, zależy odpowiedź na pytanie, czy dolegliwości minął.
Ból w prawym boku, który Pan opisuje, może być działaniem niepożądanym antybiotyku (podrażnieniem wątroby lub układu pokarmowego) - jest to jednak tylko moje przypuszczenie, mam za mało informacji aby stwierdzić to z cała pewnością.
Co do ewentualnych dalszych konsultacji, to lekarzem właściwym dla problemów "męskich" jest urolog lub specjalista w dziedzinie chorób przenoszonych droga płciową. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Basia
|
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 7:25 pm Temat postu: |
|
|
Kłucie w boku może być także utrzymującą się jeszcze chorobą. Antybiotyki nie są cudownymi lekami, które natychmiast likwidują chorobę. Zwykle najsilniejsze objawy mijają już po 2-3 dniach przyjmowania leku, ale organizm potrzebuje jeszcze kilku następnych żeby poradzić sobie z infekcją. Tym bardziej przy objawach jakie Pan opisał na początku choroby, takie bóle mięśniowe, kłucia, zmęczenie i brak apetytu mają prawo utrzymywać się jeszcze kilka dni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bacpol
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 6:12 am Temat postu: |
|
|
serdecznie dziekuje za odp
antybiotyk który został mi przepisany (mam nadzieje że nazwy antybiotyków można tu podawać)nazwa novamox 1000 biorę go już w sumie 3 dzień przepisany na 7 dni dwa razy dziennie
ból ten nieco sie naislił wczoraj i mam przypuszczenia że to może być wyrostek czy to jest możliwe po takim przebiegu choroby nadal brak apetytu nawet lekki wstręt do jedzenia i ból podczas ruchu w prawym boku czy to jest możliwe bo jestem troche przerażony tym wszystkim i mam coraz wieksze obawy nigdy nie zdarzyło mi się naraz tyle dolegliwości czy to nie jest dziwne??prosze o pomoc i zgóry dziękuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
bacpol
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 9:37 am Temat postu: |
|
|
jeszcze musze cos dodać dzis sie pojawiła krew w moczu!!!co robic o nie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Uriel
|
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Objawy bólowe, które Pan opisuje, brak apetytu a nawet wstręt mogą sugerować zapalenie wyrostka. Mogą również być związane z obecnością kamienia w układzie moczowym - na to wskazywałaby obecność krwi w moczu. Proszę udać się jeszcze dziś do lekarza, zleci Panu odpowiednie badania i zadecyduje o dalszym leczeniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|